Megálmodtam magamnak egy hajós bizniszt a magyar tengerre

A múltkor egy kihagyhatatlan ötletem támadt. Jó, oké, voltak már rossz ötleteim, de erről egyszerűen tudtam, hogy SIKERRE VAN ÍTÉLVE. Kitaláltam ugyanis, hogy alapítok egy hajózással foglalkozó céget. Igen, jól olvastátok. Én, Maris, készen állok arra, hogy cégtulajdonossá váljak! Már csak a megfelelő embereket és segítőket kell megtalálnom hozzá. Merthogy pénzem, az persze nincs.

Épp ezért felkerestem a https://topcegalapitas.eu csapatát, hogy ugyan segítsenek már megvalósítani az álmomat. Ők egyébként cégalapítással, székhelyszolgáltatással, cégek módosításával és adás-vételével is foglalkoznak. Az én esetemben természetesen a cégalapítás volt porondon. Első körben ki kellett találnunk, hogy mi legyen a társaság formája. A Bt. és a Kft. jöhetett szóba. A Bt.-hez 2 tag kell, egy bel- és egy kültag. Szóval ha ezt választom, keresnem kell valakit, aki ingerenciát érez rá, hogy pont velem alapítson céget. Esélytelen, igaz? A Kft. nagy előnye, hogy a tagok nem felelnek saját vagyonukkal a cég tartozásaiért. Az alapításhoz kell egy minimum 3 millió forintos tőke, de ennek a fizetését 2 évvel el lehet tolni. A Bt. adózhat a roppant kedvezményes KATA szerint, a Kft. sajnos nem. Nem volt egyszerű a döntés, de a https://topcegalapitas.eu javaslatára végül a Kft. mellett döntöttem. Leginkább azért, mert a piac többi szereplője sokkal inkább elfogadja ezt a társasági formát, mint a Bt.-t. 3 millió forintot meg két év alatt csak összehozok, nem? Dehogynem!

A https://topcegalapitas.eu egyébként a székhelyszolgáltatást is intézi helyettem, mivel pedig sóher vagyok és egyébként sincs pénzem, próbálom a lehető legtöbbet spórolni az iparűzési adó költségein is. Szerencsére ebben is tudtak segíteni a srácok és megoldották, hogy a cégemet Újlengyelbe bejelentve iparűzési adót se kelljen fizetnem. És képzeljétek: ez teljesen legális! Nagyon örültem neki.

Ha cég formája megválasztásra került, már csak adminisztratív teendők vannak, azonban ezek is nagyfokú odafigyelést követelnek. Fontos ugyanis, hogy rendben legyenek egy a cég papírjai meg persze az én okmányaim is. A létesítő okirat megalkotásában segítettek a https://topcegalapitas.eu szakemberei az én okmányaim meg természetesen abszolút rendben voltak, hiszen hihetetlenül naprakész és precíz vagyok. Még ha ez nem is látszik rajtam. Fontos természetesen a jogszerű székhely is, erről ügyvezetői nyilatkozat becsatolása szükséges. A székhelyhasználat jogszerűségét is igazolni kell az eljáró ügyvéd előtt. Az ügyvéd továbbá le szokta kérni a helyiség tulajdoni lapját a TAKARNET rendszerből. Ez persze nem csak a székhelyek esetében, de a telephelyek, fióktelepek és központi ügyintézési helyek esetében is így van.

A cégalapítás költségei szerteágazóak, ám abszolút nem számottevőek. Hiszen csak az ügyvédi munkadíjat kell fizetni, ami 16.990,- Ft, ha a topcegalapitas.eu-n keresztül intézzük az egészet. ha pedig székhelyszolgáltatást is kérünk, akkor teljesen ingyenes. A cégalapításnak jelen pillanatban nincs illetéke, valamint a közzétételi költségtérítésér sem kell fizetni. Egyedül a tulajdoni lap lekérésének díja 1.000 Ft, a személyes okmányok ellenőrzéséért sem kell fizetni. Szenzációs, hogy ennyire egyszerűen megvalósíthatom az álmaimat!Teljesen odavoltam és hálás voltam a topcegalapitas.eu segítségéért, nélkülük nem sikerült volna.

Hiszek benne, hogy a biznisz menni fog és menő üzletasszony leszek. Imádom a hajókat és a vizet is. ha pedig ebből még pénzt is kereshetek, az már több mint tökéletes.