Amikor még a hajósnak is otthon kell maradnia

Nyaranta igyekszem lehetőleg minél több időt a saját kis balatoni vitorlásomon tölteni, de vannak esetek, amikor én sem mehetek el otthonról – például amikor a feleségem megbíz azzal, hogy szerezzek új Pb gázpalackot a Vác melletti nyaralónkba. Igen, a nyaralónkat is otthonnak nevezem, mert gyakorlatilag tényleg így tekintek rá. És bár nagyon messzire kerülök így az én szeretett hajómtól, mégiscsak szeretek ott eltölteni néhány napot, távol a város zajától. Még nincs meg olyan régóta, és az első gázpalackot a nagybátyámtól szereztük, ezúttal viszont értelemszerűen valahonnan hivatalos helyről kellett Pb gázt szerezni.

Szerencsére az internet, mint már oly sokszor, most is a segítségemre sietett, és nagyon gyorsan rádatáltam Biro János gázpalackfutár weboldalára, aki épp Vácról vállal gázpalack házhoz szállítást Budapest vonzáskörzetébe. Gyorsan megnéztem, hogy Pb gázpalack is van-e a kínálatban, és amikor meggyőződtem, hogy igen, már vettem is a telefont. Szinte meglepődtem rajta, hogy milyen egyszerűen ment az egész, és bár nem volt sürgős a dolog, mégis hamarabb jutott el a Pb gázpalack a nyaralóba, mint azt elsőre remélni mertem.

Úgy döntöttem, hogy az a legegyszerűbb, ha elmentem a telefonomba a számát, mivel ha jön az ősz, a szabadidőm nagy részét úgyis ott tervezem majd tölteni, akkor viszont egészen biztos, hogy szükség lesz időnként a gázpalack cserére. A klasszikus kotyogós kávéfőzős típus vagyok, úgyhogy a reggeli életadó kávé érdekében is szükségem van arra, hogy bármikor be tudjam kapcsolni a gáztűzhelyet. Most még főleg a Balatonon vagyok, de lehet, hogy 1-2 hétvégét feljövök majd ide Vác mellé is, kicsit kikapcsolódni. Jó érzés bekuckózni egy kicsi nyaralóba, és kizárni a világot. Csak a gázpalackfutár a szívesen látott vendég itt, szerintem mást nagyon nem is “hívtam meg” így magamhoz eddig.

A gázpalack egyébként tökéletesen működik, úgyhogy nyugodt szívvel tudtam visszatérni a hajómhoz. Kicsit már vágyok is egyébként vissza a nyaralóba, de egy darabig még kihasználom a lehetőséget, hogy egyedül lehetek a Balaton vizén. Holnap a feleségem úgyis felmegy majd körbenézni, majd ő is megcsodálhatja, milyen jó kis gázpalackot szereztem.