A hajózás és az egyéb nyári kedvencek

Imádok vitorlázni, és már 30 éve csinálom. Szeretem a hajón való érzést és a szél hangját a fülemben. De leginkább a Balatont szeretem.

Először 10 éves koromban mentem vitorlázni. Apukám elvitt egy körre a barátja hajóján, és kimentünk vagy egy órára. Azóta a családom minden nyáron elment a barátaimmal vagy a családtagjaimmal, és körbevitorláztuk a Balatont. Ez egy olyan csodálatos hely, ahol el lehet tölteni az időt és élvezni a természetet.

Emlékszem, egy nap, amikor a nővéremmel, a sógorommal és a két gyerekükkel – akkoriban talán 4 és 6 évesek lehettek – vitorláztunk, megálltunk egy Alsósziget nevű kis szigetnél. Ez valójában nem is sziget, csak egy kis félsziget, amire néhány ház épült. A gyerekek imádtak ott játszani a homokdűnékben, miközben mi a közelben maradtunk a csónakunkkal, és figyeltük őket, ahogy boldogan játszanak együtt. Nagyon jól éreztük magunkat!

A Balaton Közép-Európa legnagyobb tava (146 kilométeres hosszával), és 2000 méteres magasságig emelkedő hegyek veszik körül. A víz kristálytiszta, a hőmérséklet éppen megfelelő, és nincs dagály vagy áramlás, ami miatt aggódni kellene. Emellett sekély (kevesebb, mint 5 méter mély), így a kezdők és a gyerekek számára is jól megközelíthető.

Ha mindezeket a tényezőket összeadjuk, akkor egy ideális helyet kapunk a vitorlázás megtanulásához! Csodálatos élmény egy kis hajón lenni a barátaiddal vagy a családoddal, élvezni a napot és a tengert. Az egyik kedvenc az esti órákban való vitorlázás, amikor nincsenek hullámok és szél, és csak a többi hajó és a partról érkező fények visszatükröződését lehet látni.

A balatoni nyaralónkra is ráfért egy-két új eszköz, így például a kontakt grill is, hiszen egy nyáreste kiváló alkalom a sütögetésre. Egyik vendéglátós cimborámtól kaptam egy tuti tippet, így ismertem meg az rdealer oldalát, ahol profi vendéglátós eszközöket, gépeket forgalmaznak, de a “mezei”, hétköznapi felhasználók – mint például én – is ki tudnak fogni sok jó ajánlatot. Így nem volt kérdés, hogy a kontakt grillt is innen fogom beszerezni, hiszem tudom, hogy megbízható minőségű, garanciás darabokat forgalmaznak, amelyek hosszú évtizedekig állják a sarat a konyhában. Az rdealer dolgozói pedig készségesek és rugalmasak, így szállítással, garanciával és esetleges tanácsadással se lehet probléma. A legjobb, hogy nem szükséges elmennünk a tapolcai telephelyükre ahhoz, hogy válogatni tudjunk a számos termékajánlatuk közül, ugyanis olyan profi kis webshopot tettek össze, hogy semmiben nem érezhetjük a személyes nézelődés hiányát.

Szóval nem csak vendéglátóhelyeknek ajánlott áttekinteni az rdealer online árukínálatát, sőt! Nekem extrán tetszik az a tudat, hogy azoktól vásárolhatok, akik a profikat is ellátják a szükséges főző – sütő alkalmatosságokkal.

Ha édesszájú vagy, és nincs éppen kontakt grillre szükséged, akár fagyi bizniszbe is vághatsz, ha az rdealer termékeit választod! Megannyi fagyigép vár ugyanis felfedezésre az oldalon, sőt – az igazán gyermeklelkűek megcsodálhatják azokat a gépeket is, amelyek nem csak fagyit, hanem egyéb nyár hűsítőket is elő tudnak állítani, például isteni, színes jégkásákat vagy az örök görög klasszikust, sűrű és édes frappét is. Egyéb kávékülönlegességek készítésére alkalmas gépeket is találhatunk a weboldalon, így érdemes megtekinteni ezeket a menüpontokat is.

Én végül a kontakt grillen felül még néhány kisebb konyhai kiegészítőt szereztem be, például konyhai mérleget. Nagyon tetszett a designja, az az igazi retro érzés kerített hatalmába, amikor megláttam. Az rdealer-től vásárolt eszközök pontosan akkor érkeztek, amikorra ígérték őket, és természetesen hibátlanul működtek – ezt azért is nagyon fontosnak tartottam kiemelni, mert használt és új eszközöket is forgalmaznak. Ezzel kapcsolatban gyakran tapasztalatom azt, hogy egyesek félnek használt, jó állapotú termékeket vásárolni, pedig ezekkel is minden rendben van, hiszen az rdealer bevizsgálja őket és még valamennyi garanciát is biztosít rájuk. A sütögetésen mindenki a csodájára járt a kontakt grillnek és nagyon jól sikerült a vacsora, szóval én abszolút elégedett vagyok az rdealer-rel.

Az rdealer egyébként 3 hónapnyi garanciát ad a használt termékekre, szemben az új termékekre vonatkozó 12 hónapos garanciával. Ez azonban véleményem szerint még így is egy nagyon jutányos ajánlat, ugyanis ha belegondolunk, egyéb helyeken használtan beszerzett eszközökre általában egyáltalán nincs garancia.

Ha van valakid, aki szeretne egy profi vendéglátós helyet elindítani, neki biztos tuti tipp az rdealer! Tuti tippeket felvonultató blogcikkek, dizájnos weboldal, készséges kollégák, profi eszközök, gyors és rugalmas szállítás, mi kell még? Sütő – főző alkalmatosságok, hűtők, fagyasztók, hűtős vitrinek, húsok előkészítésére alkalmas berendezések, mosogatók, sütőipari és előkészítő gépek – több mint kétezer termék közül lehet válogatni a weboldalukon! Elképesztő mennyiségű termékről beszélünk, így az oldal szűrése a menüpontok szerint való nézelődés mellett is ajánlott, így több szempont beállítása után valószínűleg még hamarabb találjuk meg azt az eszközt, amire szükségünk van.

Én biztos vagyok abban, hogy ezzel a minőséggel sok törzsvásárlót tudhatnak magukénak a “civil” körökből is. Személyemben legalábbis biztosan akadt egy új a sorban! Nézzetek szét ti is bátran az rdealer webshopjában, nem fogjátok megbánni. Még az is lehet, hogy kedvet kaptok egy új hivatáshoz…