A leszokásom története – nem lehetetlen letenni a cigit!

A leszokásomnak köszönhetem az új hobbimat: a vitorlázást és a hajózást. Igazából kellett valami teljesen más, ami annyi izgalommal tölt el, ami jócskán elvonja a figyelmemet. Ez csak olyan dolog lehetett, amit eddig nem csináltam még, valami olyan izgalom forrás, amit nem ismer a szervezetem. És hát megcsináltam: éppen jó idő lett és olyan kedvező ajánlatok jöttek szembe, hogy belekezdtem a vitorlás jogsiba, közben meg vettünk egy SUP-ot a kedvesemmel, mert féláron adták. Onnantól kezdve folyamatosan a vizeket járjuk különféle módokon és borzasztóan élvezzük az ezzel járó szabadságot és a természet közelségét. Csodálatos érzés megtapasztalni, ahogy a természet és annak végeláthatatlan ereje körülvesz minket minden formában. Nekünk ezt adja a vízi élet.

Maga a deszka vásárlása tényleg teljesen véletlenszerű volt, mert egyikünknek egy hirdetésben jött szembe. Megnéztünk néhány videót arról, hogy hogy is működik egy ilyen hajónak tűnő valami, meg megkérdeztük azt a néhány ismerőst, akinél van ilyesmi otthon. Aztán végül úgy alakult, hogy beleugrottunk a SUP vásárlásba és ilyen módon is hajósok lettünk. Én rettentően élvezem ez a sportot, ami sokkal inkább csak egy kikapcsolódás.

Egy SUP hajózás alkalmával úgy néz ki a napunk, hogy felfújjuk a hajónkat és vízre tesszük, aztán már csak a kedvünk és az időjárás szabhat határt annak, hogy meddig maradunk és merre megyünk. Vettünk egy horgonyt is, hogyha valahol meg akarunk állni anélkül, hogy elvinne minket a víz, akkor legyen rá lehetőség. A kényelmesebb evezés érdekében már vettünk üléseket is, amiken simán elevezünk órákat anélkül, hogy kényelmetlen lenne a hajó. Ehhez vannak kajak evezőlapátjaink is, mert sokkal könnyebb velük irányban tartani a hajót és közben lényegesen gyorsabban tudunk vele haladni. Nagyon szeretjük ezt az opciót, de azért az is király, hogyha nem viszünk üléseket és csak fekszünk és állunk a deszkán, amikor meg úgy tartja kedvünk akkor kifekszünk napozni és csak élvezzük a vízből sugárzó békét és nyugalmat. Közben pedig egyszer sem gondolok a dohányzásra, vagy arra hogy rágyújtanék. De nem mindig volt ez így…

A leszokás nem megy egyszerűen. Aki azt mondja, hogy egyszerű, az hazudik, és megnehezíti annak is a dolgát, aki épp saját magával küzd a cigi elhagyása miatt. De lehet olyan dolgokat találni, amik komolyan segítségünkre lehetnek a leszokás folyamán. Én végigjártam minden opciót, és most a https://prevenciopatika.hu/239-dohanyzasrol-leszokas oldalon keresztül le is írom nektek, hogy milyen opciók vannak. Remélem, hogy ezzel segíthetek bárkinek is abban, hogy egyszerűbben menjen ez az egyébként borzasztóan nehéz dolog.

Szóval, amikor először leraktam a cigit, akkor 3 hónapig sikerült tartanom a dolgot. Ez nem ilyen egyik napról a másikra történő elhatározás volt, hanem hozzá végigpróbáltam az összes terméket, amit csak lehetett, amik most is megtalálhatók a Prevenció Patika oldalán. A https://prevenciopatika.hu/239-dohanyzasrol-leszokas linken keresztül egy olyan végtelen tárház nyílik meg az olvasók számára, amiben azért jócskán lehet keresgélni, és remélhetőleg megtalálni is a leszokásban legjobban segítő eszközt.

Az első opció a gyógyszeres rágógumi, amiből többféle ízesítést és kiszerelést lehet kapni. A “freshfruit” íz nekem kevésbé jött be, mint a “freshmint”, de a legjobb talán az “Icy white” névre hallgató termék volt, amit leginkább talán simán egy mentolos rágóhoz tudnék hasonlítani ízben. A kiszereléseket illetően van 30 darabos, ami attól függően, hogy éppen hol tart a delikvens a leszokásban egy hétig, vagy akár egy hónapig is elég lehet. Ez tényleg csak attól függ, hogy hol tartunk az úton. A 30 darabos termék 2200 forint körül mozog a https://prevenciopatika.hu/239-dohanyzasrol-leszokas oldalon. Aztán ott van a másik méret, a 105-ös pakk, ez nyilván kicsit drágább, 5500 forint környékén mozog a webshopban. Simán el lehet jutni arra a szintre, hogy valakinek már nem esik jól ez a rágó, vagy a rágózás egyáltalán és valamilyen más utat keresne. Ebben is segít a Prevenció Patika kínálata.

A következő termék típus a nikotinos tapasz. Tegye fel a kezét, aki már ragasztgatott. Na, az pontosan tudja, hogy itt aztán nem tudod kétszer ugyanoda tenni a tapaszt, mert megmarja a bőrödet, hiszen a nikotin a bőrödön keresztül szívódik így fel. Nekem éppen ezért talán ez jött be a legkevésbé, mert amennyire kecsegtetőnek tűnik, hogy ezt csak felnyalod magadra mint egy tetkót, annyira kellemetlen volt a lokális hatása. Ettől függetlenül rengetegen használnak nikotin tapaszt a leszokáshoz, úgyhogy összességében ez biztosan egy jó opció, az csak az én személyes preferenciám, hogy nekem ez egy fokkal kevésbé jött be, mint más lehetőségek. A https://prevenciopatika.hu/239-dohanyzasrol-leszokas oldalon ebből is többféle termék található – más és más gyártók tapaszai. Szerintem érdemes mindet kipróbálni, hogyha az első nem lenne elég jó, az még nem jelenti azt, hogy a másik típus is törvényszerűen megbukik. A nikotin tapaszoknál még azzal lehet variálni, hogy milyen hatóanyag mennyiség van benne egy-egy tapaszban. Nyilván minél inkább előrébb tart valaki a leszokásban, annál inkább megelégszik egy kisebb nikotin tartalommal – erre adnak lehetőséget a különböző termékek. Kiszerelésben itt nagyjából konstans, hogy 7 darab van egy dobozban – ami egy hétig lehet elég, jó esetben. Ezek 4000-4500 forint között mozognak.

Ha valaki hozzám hasonlóan kevésbé járt sikerrel a tapaszokkal, akkor az ne csüggedjen, mert vannak még más lehetőségek is. Így például ott van a https://prevenciopatika.hu/239-dohanyzasrol-leszokas kínálatában szintén a cukorka – vagy a hivatalos nevén a szopogató tabletta. Ez is egy nagyon érdekes megfejtés, mert hogy azt gondolnád, hogy ez is csak egy mentolos cukorka és fel sem tűnik, hogy nikotinos. De nekem érdekes módon mégis zsibbadni kezd tőle a nyelven egy fél perc után és aztán ki is kell köpnöm, ha nem akarom, hogy lezsibbassza az arcomat teljesen. Fura, de persze ez is egy olyan dolog, hogy minden termék más rendszerrel működik és biztos, hogy valakinek ez bejön, vagy ez a leginkább hatásos megoldás. A Prevenció Patika oldalán ebből lehet kapni 20 darabos kiszerelést, ami 2500 forint körül mozog és ha ez az a termék, ami a leginkább beválik, akkor lehet belőle olyan rendelni, amiben 3 csomag 20 darabos rekesz van és az pedig 4500 forint környékén van. Szóval, ha ez az a termék, ami beválik, akkor tényleg érdemes lehet a többet megrendelni belőle, mert jóval olcsóbb, mint külön-külön a kisebb mennyiséget.

Egyetlen opció maradt ki, amit őszintén szólva én nem próbáltam sose, de ettől még simán lehet szuper. Ez a nikotinos spray, amiből 1 darab van egy csomagban és egy fújással adott mennyiségű nikotint lehet bejuttatni a szervezetbe. Nem tűnik rossz dolognak, szívesen olvasnék róla pár véleményt, például arról, hogy meddig jó egy ilyen termék. 4299 forintba kerül belőle egy darab, ami persze nem olcsó, de nem tudom, hogy meddig tart ki.

Összegezve tehát szerintem érdemes olyan segítségeket igénybe venni, amik könnyen elérhetők, és tényleg leegyszerűsítik ezt az egyébként meglehetősen nehéz, kellemetlen időszakot. A https://prevenciopatika.hu/239-dohanyzasrol-leszokas oldalon elérhető minden, ami a leszokásban segíthet, ha tehát épp azon hezitáltok, hogy letennétek a cigit és egy megbízható segítségre vágytok, akkor a Prevenció Patika weboldala felkeresése remek ötlet lehet. Bárkinek sikerülhet leszokni!