Az első közös hajókázás

Pár hónapja került volt sor az első balatoni hajózásunkra, mióta megszületett András, a kisfiúnk.  A feleségem és én nagy hajósnak számítunk. Az igazat megvallva még a megismerkedésünk is akkor történt, mikor ugyanabban a vitorlás csapatban versenyeztünk.

A gyermekünk születése óta azonban egy ideig szüneteltetni kellett ezt a hobbit, mert azért egy kisbabának ez nem való annyira. Néha azért sor került ilyen alkalmakra, de ilyenkor az egyikünk mindig otthon maradt a gyerekkel, amíg a másik átadhatta magát a hajózás örömének.

Andris most lesz öt éves, és azon a véleményen vagyunk a nejemmel, hogy most már elég nagy ahhoz, hogy részt vehessen egy hajókázásban. Ezzel a születésnapát is meg tudjuk így ünnepelni. Abban is reménykedek, hogy ő is annyira meg fogja szeretni a vitorlázást, mint a kedvesem és én.

Már minden elő volt készítve, mikor történt egy kisebb baj: otthon azt vettük észre, hogy a parketta kezd feljönni a ház egy részén, és közben meg a mellette lévő fal is el kezdett vizesedni.

Úgy döntöttem, hogy én otthon maradok, és elintézem ezt egyedül. A feleségemnek megmondtam, hogy nyugodtan menjenek hajózni, hiszen már olyan régóta tervezi ezt.

A nejem előtt magabiztos voltam, de igazából fogalmam sem volt, hogy kit keressek. Végül egy barátomat kérdeztem meg, aki csak annyit mondott, hogy keressem fel a vízszerelés.net csapatát, és nyugodtan dőljek hátra, mert ők gyorsan és alaposan ki fogják iktatni a házban a hibát.

Mivel bíztam a barátomban, ezért fel is látogattam a fenti linken elérhető weboldalra. Én azt szoktam mondani, hogy amilyen egy cégnek az internetes oldala, olyan a cég maga is. Ez alapján itt már nagyon bizakodó voltam, mert ez a honlap olyan volt, amilyennek lennie kell: gyors, átlátható és lényegre törő.

vízszerelés.net

A honlapon tudtam meg, hogy ez a társaság meglehetősen sokoldalú: foglalkoznak csatornázással, csatornakamerázással, fűtésszereléssel, duguláselhárítással, vízszereléssel és csőtöréssel is. Ezekről a munkafolyamatokról részletes írásokat találhatunk már a honlapjukon is, így gyakorlatilag már elég sokat megtudtam arról, hogy mi is vár rám, pedig még csak fel sem hívtam őket.

Végül úgy döntöttem, hogy nincs mire várnom és beírtam a telefonomba a weblap tetején található két telefonszám egyikét. Itt egy kedves és megértő ügyfélszolgálati emberrel beszélhettem, akivel megbeszéltem, hogy lehetőség szerint minél hamarabb jöjjenek ki hozzám, mert elég sürgős ez az ügy. A telefonbeszélgetésünket követően egy órán belül már meg is jelentek nálam. Ilyen gyors kiszolgálást még soha nem tapasztaltam senkitől ezen a területen.

A szakembereket elvezettem a ház problémás részébe, ahol hamar meg is kezdték a munkát. Valószínűnek tartották, hogy egy csőtörés történt valahol, amit meg kellett találniuk. Itt el kezdtem aggódni, mert féltem, hogy a padló egy nagyobb részét meg kell majd bontani, hogy megtalálják a problémás részt. Itt jött azonban a meglepetés, mert megmutattak nekem egy olyan speciális kamerát, aminek a segítségével minden féle bontás nélkül is meglehet találni a hibaforrását. Ez pontosan így is történt, és sikerült viszonylag pontosan meghatározniuk a csőtörésnek a helyét. Ennek eredményeként elég volt egy kisebb helyen bontást végezni.

Az egész munkafolyamatot úgy végezték el, hogy a lehető legkisebb piszokkal járjon, így még takarítani sem nagyon kellett utána. A bontás tényleg csak egy kis részen történt. Ezután kijavították a meghibásodott vezetéket és a szigetelését is megerősítették. Érződött rajtuk, hogy nagyon komolyan veszik a szakmájukat, és csak is tökéletes munkát hajlandóak kiadni a kezükből. Látszott rajtuk, hogy profik.

Álmomban sem gondoltam volna, hogy ezt a kellemetlenséget ilyen gyorsan meglehet javítani, de a vízszerelés.net brigádjának ez minden nehézség nélkül sikerült. Arra számítottam, hogy ez egy több napig tartó procedúra lesz, de ez a társaság erre alaposan rácáfolt, köszönhetően a felkészültségüknek és a tapasztalatuknak.

Úgy gondolom, hogy egyáltalán nem dolgoznak drágán, ráadásul az általuk kiállított számlát elfogadta a biztosítom is. Ők teljesen tisztán és megbízhatóan dolgoznak, amire még több éven át tartó garanciát is vállalnak.