Egyetem mellett kereset? – TopiWork!

Mindig is imádtam a tengert. 7 éves voltam, amikor először jártam tengerparton, és azóta szinte szerelmes vagyok mindenbe, ami ehhez kapcsolódik: a hullámok hangja, a tengerparti szél, ahogy fújja a hajamat, a kagylók, hajókázás, úszás, tengeri élővilág, és tényleg minden, ami a tengerhez kapcsolható. Nagyon szeretem például a kalózokról szóló filmeket és dalokat, és azt a fajta szabadságérzetet, amit a tenger hordoz magában.

Nemrégiben elhatároztam, hogy szeretném letenni a jogosítványt hajóra, mert úgy érzem, az közelebb vinne az álmomhoz, hogy egyszer a tengerparton éljek, és ezzel foglalkozhassak nyaranta, hogy turistákat vigyek a hajómon, és persze, hogy a családomat, vagy a barátaimat is elvihessem egy körre a saját hajómon.

Viszont sajnos rá kellett döbbennem, hogy a hajós jogosítvány (épp úgy, mint minden másféle jogosítvány is persze) nagyon sok pénzembe fog kerülni.

Jelenleg még tanuló vagyok, éppen tengerbiológiát tanulok az egyetemen, így viszont sok lehetőségem a pénzszerzésre nincsen – vagyis eddig azt gondoltam. Teljes állást semmiképpen sem tudok vállalni a rengeteg egyetemi órám miatt, és ezidáig nem is gondolkodtam részmunkaidős vagy diákmunkán, mivel a félelmemből kiindulva, hogy arra sem lenne időm, nem is mertem ilyenekre rákeresni.

Most azonban rájöttem, hogy az álmom megvalósításához igenis szükségem lenne plusz bevételre az ösztöndíj és a szüleim támogatása mellé, így elhatároztam magam, és elkezdtem kutakodni, hogy milyen lehetőségeim vannak ezzel kapcsolatban.

Szinte azonnal rá is találtam a TopiWork Iskolaszövetkezet – Diákmunka oldalára, ami igazán megnyugtatott, mivel itt találtam olyan lehetőséget is, hogy otthonról végezhető munka, illetve alkalmi munka.

Az oldal felépítése nagyon könnyen átlátható, ami számomra nagyon pozitív volt. Például a keresés résznél lehetőséget nyújt a weboldal arra is, hogy helyszín alapján keressünk álláslehetőségeket, ezt megtehetjük irányítószám, város vagy vármegye hozzáadásának segítségével is, illetve kereshetünk a szakképzettségünknek megfelelően vagy munkakör beírásával is. Ha esetleg nem ezt szeretnénk igénybe venni, akkor pedig a kereső sáv végén találunk külön kategóriákat is, amik megjelölik a munka jellegét, például hogy alkalmi munkáról van-e szó, vagy IT-hez kapcsolódó munkáról, esetleg gazdasági munkáról. és még több kategóriát is találunk itt.

Ha az oldalon lejjebb görgetünk, akkor pedig megtaláljuk az aktuálisan népszerű kategóriákat is, és ezek neve mellett jól látható nagy számokkal az is ki van írva, hogy az adott kategóriában hány álláslehetőség elérhető éppen. Kicsit még ennél is lentebb pedig találkozhatunk olyan résszel is, ahol az aktuális és kiemelt állások vannak hangsúlyozva, ami szintén igen hasznos tud lenni.

Számomra nagyon pozitív hatást keltett az is, hogy a TopiWork Iskolaszövetkezet – Diákmunka weboldalán találunk egy “rólunk mondták” részt is, ahol különböző cégek (természetesen pozitív) véleményeit olvashatjuk az iskolaszövetkezettel való együttműködésről. Ezen kívül pedig találunk blogbejegyzéseket is, amik szintén érdekes témákról szólnak, és a pályaválasztásban is a segítségünkre lehetnek ezek.

Az alkalmi munkák között találtam néhány fesztiválra vonatkozó álláslehetőséget is (ezek jelenleg a weboldalon kiemelt helyen is szerepelnek, lévén, hogy nyár van), amik engem nagyon megfogtak, mivel ahogyan már fentebb említettem, nagy félelmem volt, hogy nem tudok majd az egyetemi órák mellett dolgozni, viszont ezek a munkák nyárra vonatkoznak, amikor szerencsére emiatt egyáltalán nem kell aggódnom, így szerintem én emellett fogok majd dönteni.

A TopiWork Iskolaszövetkezet – Diákmunka oldala tehát nagyon igényesen van megszerkesztve, illetve rengeteg lehetőséget rejt magában álláslehetőségeket tekintve, így csak ajánlani tudom őket!

Ha egy kis plusz bevételre lenne szükséged a tanulmányaid alatt, akkor keresd őket bizalommal!