Így lehet gyorsan, jó autógumit szerezni

Szerintem a hajókázás elég megosztó dolog. Van, aki kifejezetten élvezi, van, aki fél a víztől és azért nem szereti és van, aki szeretné, de sajnos nem tudja, mert tengeri beteg. Ennek ellenére én egyik kategóriába sem tartozom, azt hiszem. Egy nagy óceánjárón nem lenne merszem utazni, ahogy sétahajózni se szívesen mennék, viszont a kompokkal és például az étteremhajókkal nincs bajom. Igazából magam sem tudom megmagyarázni, hogy miért. De az biztos, hogy ha van rá lehetőség, akkor nagyon szívesen szállok kompra, akár autóval vagy anélkül is. Nyáron Tihanyba utaztunk át komppal (ott is éjszakáztunk), és akkor vettük észre, hogy az autónk egyik gumija mintha meg lenne repedve. Gondolom, hogy mondanom sem kell, hogy majdnem szívbajt kaptam, hiszen az autógumi állapota eszméletlen fontos.

Az autógumi jelenti a kapcsolatot az aszfalt és az autó között, ezért szerintem ez a legfontosabb, aminek jó állapotban kell lennie. Egy jó autógumi életet menthet. Ezalatt nem csak azt értem, hogy jó minőségű kell, hogy legyen, de a jó állapot is ugyanilyen fontos.

autógumi

Ezért hát nem volt mit tenni, nekiálltunk mihamarabb autógumit keresni. Így akadtunk rá a gumidiszkont.hu oldalára. Már elsőre is nagyon megbízhatónak tűnt maga az weboldal, de miután láttuk, hogy már 19 éve foglalkoznak autógumik javításával és értékesítésével, a szimpátia érzése csak megerősödött. Nekem egyébként ez nagyon fontos, mert sokkal szívesebben vásárolok egy szimpatikus üzletben is, mint egy olyanban, ami nem az, mert bennem némi ellenérzést tud kelteni az unszimpátia.

Ami még nagyon tetszett, hogy hihetetlen vásárlóbarát az oldal. Ez alatt azt értem, hogy többféle módon is lehet rajta keresni. Persze tudom, hogy már minden webáruház oldalán találhatóak szűrők, de ennél pontosabbal és részletesebbel én még nem találkoztam.

Van egy úgynevezett autógumi kereső, aminél meg kell adni, hogy melyik szezonra keresünk gumit, milyen járműre, milyen méretben. De a lehető legpontosabb keresést segítve meg lehet adni még az autógumik kívánt terhelési és sebesség indexét, ahogyan a fogyasztás mértékét is. Ez pedig nagyban megkönnyíti a vásárlók dolgát, mert több tízezer különféle autógumi közül lehet válogatni, amit ha végignéznénk, az napokba telne.

Szerencsére van házhozszállítás, egész olcsón, ami azért is volt fontos nekünk, mert az átvételi pont Miskolcon található, ami nekünk nagyon messze van. Mivel délig megrendeltük az autógumikat, így az már másnap megérkezett hozzánk, a szálláshelyünkre. Ebben is szerencsénk volt, hogy nem szezonális időben volt rá szükségünk, mert olyankor a szállítási idő akár 4-5 munkanapba is beletelik, ami alapvetően nem sok, de nekünk azonnal szükségünk volt rá, hiszen repedezett autógumikkal nem mertünk volna például felmenni az autópályára. De így már másnap megkaptuk és nem volt más dolgunk, mint elvinni a gumikat és az autót egy közeli szervizbe, ahol ki is cserélték őket, így pedig félelem és aggódás nélkül haza tudtunk jutni.